Scheiden: wat moet u regelen?

Met elkaar, uit elkaar. Uw echtscheiding regelt u met Meesters in Mediation in Roosendaal.

Hoe regelt u een scheiding?

Als de beslissing genomen is dat u wilt gaan scheiden, dan moet er nog heel wat geregeld worden. Had u bijvoorbeeld een samenlevingscontract of een geregistreerd partnerschap, of was u getrouwd? Dat maakt namelijk verschil. Heeft u kinderen? Ook dan moet er natuurlijk heel wat geregeld worden. We begrijpen dat het lastig voor u is om, zeker in de emotionele tijd, alles op een rijtje te zetten en de scheiding te regelen. Er komt heel wat bij kijken en daar staat uw hoofd misschien helemaal niet naar. Meesters in Mediation Roosendaal helpt u daarom met werkelijk alles rondom het regelen van de scheiding. Wij doorlopen samen met u het gehele echtscheidingstraject, zodat u er samen uitkomt.

De echtscheidingsprocedure

Wanneer u gaat scheiden, wilt u natuurlijk graag weten hoe het proces gaat verlopen.

Dit is voor elke scheiding anders, maar in grote lijnen is de echtscheidingsprocedure enigszins hetzelfde. Om deze echtscheidingsprocedure inzichtelijk te maken, hebben we een stappenplan opgesteld. Zo kunt u zien hoe de echtscheidingsprocedure gaat verlopen en weet u waar u aan toe bent. We beginnen natuurlijk met een kennismakingsgesprek. U kunt vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek waarin we elkaar leren kennen en duidelijk wordt wat Meesters in Mediation in Roosendaal voor jullie echtscheiding kan betekenen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Relatievormen

De verschillende vormen van relaties in Nederland.

Er zijn verschillende soorten relaties tussen partners. Wanneer u hebt besloten om te gaan scheiden, heeft deze relatievorm invloed op gevolgen. Daarnaast is er in 2018 ook wat veranderd in de wet. Vanaf 1 januari 2018 geldt namelijk de Wet Beperkte gemeenschap van goederen. Deze wet geldt ook wanneer u een geregistreerd partnerschap aangaat.

Voordat je gaat scheiden is het goed om uit te zoeken wat de gevolgen zijn van jullie relatievorm voor de scheiding en de te volgen procedure.

De scheidingsbemiddeling

Welke fases doorloop je en hoe gaat het in zijn werk?

Gedurende de eerste fase van de scheiding wordt met de scheidingsbemiddelaar meerdere gesprekken gevoerd over de beweegredenen en gevolgen van de scheiding. Daarbij wordt er op dit moment al een ouderschapsplan opgesteld wanneer u samen kinderen hebt die jonger zijn dan 18 jaar. Na deze eerste fase vindt de tweede fase van de scheidingsbemiddeling plaats. Tijdens deze fase wordt er bij de rechtbank een gemeenschappelijk verzoekschrift ingediend, waar wij de zorg voor dragen. H

De rol van…

Meesters in Mediation. 

Wat kunnen wij nou voor jullie betekenen tijdens een echtscheiding? Meesters in Mediation is een veelzijdig kantoor dat je helpt met werkelijk alles rondom de echtscheiding, het beëindigen van een geregistreerd partnerschap of een samenlevingscontract. Daarnaast regelen wij het convenant, het ouderschapsplan en berekenen wij de partner- en/of kinderalimentatie. Kortom, jullie doorlopen samen met ons het volledige echtscheidingstraject.

Een gratis informatiegesprek

Er komt veel op jullie af. Wij zetten graag alles samen op een rijtje.

Elke scheidingsprocedure is anders, waardoor de begeleiding keer op keer maatwerk is. Geen één situatie is natuurlijk exact hetzelfde. Om die reden werkt Meesters in Mediation met een gratis informatiegesprek. Gedurende dit informatiegesprek wordt er uitgelegd wat Meesters in Mediation voor jullie kan doen en wordt onze werkwijze uitgelegd. Daarnaast krijg jullie de mogelijkheid om vragen te stellen en wordt de specifieke situatie en de wensen besproken. Hierdoor kunnen wij in kaart brengen wat er allemaal geregeld dient te worden. Afsluitend kunnen we een indicatie geven van de kosten.

Onze tarieven

Op voorhand duidelijkheid en dus geen onverwachtse kosten.

Meesters in Mediation bereidt de scheiding voor en regelt de gehele procedure. Vooraf geven wij een overzichtelijk beeld van de kosten. Hierdoor weten jullie ten allen tijde vooraf waar je aan toe bent, waardoor je achteraf niet te maken krijgt met onverwachte kosten. Wij willen jullie graag uitnodigen voor een gratis informatiegesprek. Tijdens dit gesprek geven wij je een duidelijk beeld van de werkwijze en de geschatte kosten. Ook zoeken wij voor jullie uit, of jullie eventueel in aanmerking komt voor een toevoeging via de Raad voor Rechtsbijstand.